Strømmen gik hos 3000 borgere i Ikast

En graveskade betød, at 3.000 borgere i Ikast var uden strøm lørdag formiddag.

Driftsvagten ved Ikast Værkernes elforsyning havde en hektisk formiddag, da en landmand, der var i færd med gravearbejde på sin ejendom, beskadigede og kortsluttede et 10 KV højspændingskabel.

Kortslutningen var så kraftig, at den forårsagede endnu en kabelfejl på Ikast Værkernes 10 KV net, foreløbig lokaliseret til området imellem 60/10 KV transformerstationen i Ikast Syd og over til en 10 KV station på Lene Hausvej.

De 2 skader betød at hele 60/10 KV stationen udkoblede cirka 3.000 elkunder i den sydvestlige del af Ikast samt Isenvad området, kl. 08.48.

En hurtig indsats og et velfungerende beredskab betød, at driftsvagten allerede kl. 08.58 kunne genindkoble 60/10 KV station Ikast Syd, således at de ca. 2.500 elkunder, der ikke var direkte berørt af de 2 fejlramte kabler, fik strøm i kontakterne igen efter 10 minutters afbrydelse.

Herefter begyndte elforsyningens medarbejdere at omkoble på højspændingsnettet, således at de resterende ca. 500 kunder kunne forsynes fra andre sider, og alle på nær en enkelt kunde havde strøm igen kl. 09.50 og måtte således være uden strøm 1 times tid. Den sidste kunde fik strømmen tilbage kl. ca. 11.00.

Der pågår nu et reparationsarbejde af de 2 kabelfejl, hvoraf den ene fejl først skal endelig fysisk lokaliseres. Det skriver Ikast Værkernes Elforsyningen på deres hjemmeside.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.