Strid om løn til udvalgsformænd

Socialdemokraten, Peter Kempf mener ikke, hans vederlag, står mål med, hvad det kræver at bestride posten som formanden for Arbejdsmarkedsudvalget.

Byrådet har netop vedtaget satserne for vederlag. Det har skabt en debat blandt andet i Herning Folkeblad. Socialdemokraten Peter Kempf, der er formand for kommunens Arbejdsmarkedsudvalget, mener at han som formand for Arbejdsmarkedsudvalget, bør aflønnes ligesom formanden for Erhvervskontaktudvalget.

- Det er, fordi de to udvalg er lige store, siger Peter Kempf.

Men da aftalen om vederlag skulle laves, blev belønningen for formandsposten i Arbejdsmarkedsudvalget 4% lavere end det Preben Christensen, Fællesliste-Ikast-Brande, tjener som formand for Erhvervskontaktsudvalget.

Afviser kritikken

Men både Borgmester, Carsten Kissmeyer, og Preben Christensen afviser kritikken. De er begge noget uforstående overfor, hvorfor Peter Kempf rejser kritikken netop nu flere måneder efter forhandlingen fandt sted. Borgmesteren mener, der er flere møder og kontakter med borgerne i Erhvervskontaktudvalget, og at arbejdsbyrden derfor er større. Selv om det årlige budget for Arbejdsmarkedsudvalget er på 500.000 millioner kroner mod Erhvervskontaktudvalgets 5 millioner.

- Det er sådan, at arbejdsmarkedsudvalget har et meget lovreguleret område. De udbetaler dagpenge, kontanthjælpe og førtidspension. Alt sammen er noget, der er regelreguleret, og de giver egentlig ikke politisk arbejde til formanden, selv om der er et stort budget.

- Jeg synes, det er en sag for socialdemokraterne, siger Preben Christensen

Han mener, at Peter Kempf burde holde sagen indenfor den socialdemokratiske gruppe. Gruppeformanden hos socialdemokraterne har selv godkendt aftalen og stemt for den igennem i byrådet i flere omgange.

Se interview om sagen med Carsten Kissmeyer og Preben Christensen her:

02:24 Luk video

02:17 Luk video