To storke er landet ved Ikast

Et usædvanligt syn mødte Jesper Olesen fra Ikast lørdag eftermiddag. Et storkepar har tilsyneladende valgt hans baghave som deres nye bopæl.

To storke har slået sig ned på ejendom uden for Ikast. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

En rigtig forårsbebuder er landet - og den er ikke alene. Hele to storke slog sig ned i haven ved en ejendom uden for Ikast lørdag eftermiddag.

- Det er helt vildt. Storke i Danmark - og så i Ikast? Det havde jeg sgu ikke troet, lyder det fra Jesper Olesen, der ligger baghave til storkernes nye bopæl. 

- Vi sad i sofaen og skulle til at se kval til formel 1, og så kiggede vi ud af vinduet, og så står der sgu to storke nede ved søen. Først tænkte jeg, at det nok var en fiskehejre - den har været forbi tit. Men der var to, og det var storke, og de blev bare stående, selvom vi åbnede døren og kiggede på dem, så det er helt fantastisk, siger Jesper Olesen.

  Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Han bor på en landejendom uden for byen, og det er første gang, at han ser en stork på sin grund. Egentlig havde han planer om, at der skulle være ænder ved søen bagerst i haven, men storkene kom ænderne i forkøbet.

- Det er da dejligt at få storke i baghaven. Det, synes vi, er hyggeligt. Og vi håber da, at det bliver til flere. Måske skal der bygges en lille rede til dem oppe på taget et eller andet sted, og så vil vi håbe på, at vi kan få nogle små storkeunger i løbet af sommeren.

00:31 Luk video