Stor forskel på udvikling af boligpriserne

I Sorø Kommune er boligpriserne steget med knap 28 pct., mens de i Ikast-Brande Kommune er faldet med 13. pct.

Selv om en ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at salgsprisen på villaer og rækkehuse er steget i 72 af landets kommuner i perioden juli 2015 til juli 2016, så er det ikke alle kommuner, der kan deltage i boligfesten, skriver Jyllands-Posten.

I 20 kommuner er salgsprisen faldet, og mest markant er faldet i Ikast-Brande Kommune, hvor salgspriserne er dykket med 13 pct.

Ifølge Birgit Daetz, kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk, er det vanskeligt at sige noget generelt om, hvad der kendetegner de kommuner, der har måttet notere et fald i huspriserne.

- Nogle af de kommuner, som har det svært - fx Thisted Kommune - ligger meget langt fra de store byer. Det kan være en forklaring, siger hun.

Birgit Daetz har dog svært ved at forklare, hvorfor lige netop Ikast-Brande Kommune, oplever det største fald i salgspriserne:

- Ikast-Brande Kommune driller lidt, og det gør Odder og Hedensted kommuner også, for det er jo ikke kommuner, der ligger langt fra storbyer, så disse kommuner burde faktisk have oplevet en stigning.

- Det gør det lidt vanskeligt at tegne et generelt billede af de kommuner, som har oplevet et fald i salgspriserne, siger hun til JP.

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.