Støjberg: Vi arbejder på sagen

Integrationsminister Inger Støjberg arbejder på at skaffe medarbejderne på Kærshovedgård redskaber overfor de beboere, der skaber ballade.

- Jeg tager det meget alvorligt. Selvfølgelig skal de ansatte have de nødvendige redskaberog det er en problemstilling som justitsministeren og jeg allerede samarbejder om, siger Inger Støjberg (V), der er minister for udlændinge-, integrations- og boligministeriet.

Udtalelsen kommer i kølvandet på en kritik fra tillidsrepræsentanten for de ansatte på udrejsecentret Kærshovedgård ved Ikast, hvor der i øjeblikket bor 45 afviste asylansøgere.

Afmagt blandt personalet
Nogle af dem har den seneste tid lavet ballade i form af hærværk, brandstiftelse og trusler mod personalet. Og personalet føler sig magtesløst.

Nu efterlyser de ansattes tillidsrepræsentant, Brian Hedensted, der er afdelingsformand for fængselsforbundet Midt- og Nordjylland, politisk handling.

- Lige nu bruger de deres erfaring. Men der er ikke andre redskaber. Det er absurd, at der ikke er nogen muligheder for at håndtere de borgere, der laver ballade, siger han.

Hvorfor er de her endnu
Han undrer sig samtidig over, hvorfor beboerne stadig bor på centret, idet de netop er udviste.

- Jeg savner der bliver taget stilling. Mig bekendt har man har ikke sendt nogen ud af landet fra Kærshovedgård endnu, siger Brian Hedensted.

Hjemlande vil ikke have dem
Ifølge Inger Støjberg bliver der arbejdet hårdt for at få de afviste asylansøgere til at rejse hjem.

- De skal jo ud, det er derfor de er på Kærshovedgård. Det her viser bare med al mulig god grund, hvorfor de skal ud af landet. Problemet er, at nogle af dem kommer fra lande, der nægter at tage imod deres egne borgere, forklarer ministeren. 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.