Sprængt fordæk skyld i voldsom lastbilulykke

Det var et sprængt fordæk, der fredag aften var skyld i en meget voldsom solo-ulykke på Herning-motorvejen ved Pårup. Vejen er nu genåbnet.

Det venstre fordæk eksploderede og så gik det helt galt. Sådan kan man opsummere bilinspektørens konklussion efter en stor lastbil i går blev totalt smadret på Herningmotorvejen ved Pårup.

Klokken 18.46 fik Midt- og Vestjyllands Politi et 112-opkald om ulykken, der resulterede i en fastklemt chauffør. Han blev hårdt kvæstet.

Der var tale om et solo-uheld. Da venstre fordæk sprænger mister chaufføren herredømmet over det store køretøj og brager lige ind i en bropille af beton.

 
 
Peter Erfurt, 24-7news (foto)

Det er meget voldsomt, når en lastbil af den størrelse forulykker. Hvis ikke der havde været en bro, så havde han fortsat lige igennem autoværnet. Heldigvis er der ingen andre biler i nærheden, da det sker, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

Lastbilen var en såkaldt trækker med en sættevogn. Ved ulykken vælter sættevognen, og trækkeren med førerhuset bliver voldsomt beskadiget.

I forbindelse med ulykken blev vragrester spredt ud over hele motorvejen, der måtte afspærres i begge retninger.

- Ulykken skete lige ved afkørsel til rute 13, så her kunne vi heldigvis let omdirigere trafikken til, siger Ole Vanghøj.

Kort før klokken 05.00 lørdag morgen kunne politiet meddele, at der var åbent i begge retninger på motorvejen.

 
 
Peter Erfurt, 24-7news (foto)

Dog med hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen i det østgående spor, da bropille og autoværn skal repareres efter sammenstødet med den den store lastbil.

De pårørende til lastbilchaufføren, der kommer fra Herning-området, er blevet underrettet.

Lørdag morgen kan politiet ikke fortælle yderligere om chaufførens tilstand.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.