Sparekasse fjerner 27.602 kunders millionafkast

Den Jyske Sparekasse sænker renten på bankens garantbeviser til 0 procent.

De har længe fundet sig i at være stavnsbundne. Nu må de også finde sig i, at deres investering ikke længere giver et afkast. Det er situationen for 27.602 indehavere af garantbeviser i Den Jyske Sparekasse, skriver Finans.

Sparekassens ledelse har besluttet at sænke renten på bankens garantbeviser for i alt 725 millioner kr. fra 5,125 til 0 procent i rente, vel at mærke gældende fra sidste år. I 2015 fik garanterne 18,9 mio. kr. udbetalt i rente.Det får en bankekspert til at ryste på hovedet.

 - Jeg bryder mig ikke om, at Den Jyske Sparekasse byder nogle af deres kapitalejere, at de ikke får indfriet deres berettigede forventninger til et afkast. Det er ikke en ordentlig opførsel, siger Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, til Finans.

Den Jyske Sparekasses øverste chef afviser kritikken.

- Vi er i gang med at konkretisere vores børsplaner, og i den forbindelse er vi nået frem til, at de penge, som vi skulle have givet garanterne i rente i de år, som ligger frem til børsnoteringen, er bedre at bruge på at styrke sparekassen, fordi det giver garanterne en bedre pris, når vi går på børsen. Så vi tager intet fra dem, siger Claus E. Petersen, adm. direktør i Den Jyske Sparekasse, til Finans.

I november sidste år kunne TV Midtvest fortælle om Frank Nielsen fra Ikast, der har garantbeviser for 100.000 kroner. De penge vil han og konen meget gerne have ud af banken, men det kan de ikke få, før andre vil købe.

Nu får ægteparret altså ingen rente for pengene. 

Du kan se indslaget om Frank Nielsen her.

Frank Nielsen fra Ikast har 100.000 kroner stående i garantbeviser i Den Jyske Sparekasse, men kan ikke få pengene udbetalt.

    


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.