Skydeplads tæt på udrejsecenter: Nu trækker politiker ministeren ind i sagen

Danmarksdemokraternes Betina Kastbjerg vil have justitsministeren til at gøre noget ved de vedvarende problemer.

Betina og flasker
Foto: Marlene Eyde og Privatfoto

En naturplads tæt på Udrejsecenter Kærshovedgård har været omdannet til en skydeplads med træerne fyldt med tomme spiritusflasker, som der er blevet skudt til måls efter med luftgevær.

TV MIDTVEST kunne fortælle om sagen mandag. Og nu vil Betina Kastbjerg fra Herning, der er retsordfører for Danmarksdemokraterne og valgt til Folketinget i Vestjyllands Storkreds, have ministeren ind i sagen.

- Jeg har allerede sendt et spørgsmål til justitsministeren, fortæller Betina Kastbjerg til TV MIDTVEST.

Politikeren vil have justitsminister Peter Hummelgaard (S) til at svare på, hvordan regeringen vil sikre trygheden for borgerne i nærheden af Kærshovedgård.

- Der er jo desværre masser af eksempler på ting, der gør folk utrygge, påpeger Betina Kastbjerg.

Hun vil have et konkret svar fra ministeren, for hun er efter eget udsagn træt af, at regeringen ikke gør noget ved problemerne omkring udrejsecentret.

- De gentager jo bare, at de nok skal sørge for, at sikkerheden bliver øget. Men der bliver ikke gjort noget, siger danmarksdemokraten.

- Så jeg forventer at få et svar og en tilkendegivelse af, hvad de har tænkt sig at gøre.

Selvom den pågældende "skydeplads" ligger meget tæt på Kærshovedgård, vides det ikke på nuværende tidspunkt, om det så også er beboere fra centret, der har brugt området som skydebane.

- Det kan jeg selvfølgelig ikke vide. Det kan også være drengestreger, men jeg synes da, der er nogle indikationer på, at det godt kunne have forbindelse til Kærshovedgård, siger Betina Kastbjerg.