Skuffet borgmester kræver en løsning for Kærshovedgård

Ikast-Brandes borgmester vil stadig have de udviste kriminelle flyttet fra Kærshovedgård.

Borgmesteren i Ikast-Brande Kommune, Ib Lauritsen (V), er stærkt utilfreds med, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye ikke vil give en garanti for, at de udviste, kriminelle udlændinge bliver fjernet fra Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording. 

- Det er klart utilfredsstillende set med mine og lokalsamfundets øjne. Det har jeg klar forventing om, at man hurtigst muligt finder en løsning på, siger han. 

Mattias Tesfaye har torsdag meddelt, at regeringen nu endeligt har droppet den tidligere regerings planer om at placere de kriminelle udlændinge på øen Lindholm.

I den forbindelse har ministeren sagt, at han nu vil undersøge alternativer til Lindholm, men direkte adspurgt kan han ikke garantere, at løsningen bliver en anden end Kærshovedgård.

- Den tidligere regering blev anklaget for at lave symbolpolitik. Det her er så lidt symbolpolitik den anden vej. Jeg synes, at man skal komme ud over det og så bare få fundet en løsning på det reelle problem, siger Ib Lauritsen.

Problematisk med tre typer beboere

Borgmesteren mener, at det er et stort problem, at der på Kærshovedgård er tre typer af beboere. Der er personer på tålt ophold, der er personer dømt til udvisning, og så er der afviste asylansøgere.

Det betyder - siger han - at lokalbefolkningen ikke kan se forskel på, hvem der er kriminelle og almindeligt afviste.

- Det er problematisk, og den tidligere regering havde klart vedkendt sig, at det var en udfordring. Man kom med en løsningsmodel, og det er så den, som den nuværende regering siger ikke duer, siger Ib Lauritsen.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.