Skjulte tyvekoster i skoven

Politiet lå på lur og anholdt to litauiske mænd i en skov ved Gludsted.

Politiet i Midt- og Vestjylland har afsløret endnu et eksempel på, at udenlandske kriminelle laver et lager med tyvekoster ude i en skov.

To litauiske mænd blev tirsdag varetægtsfængslet i fire uger, efter at de blev anholdt i en skov ved Gludsted i Ikast-Brande Kommune.

Politiet havde fundet et lager med 16 bærbare computere i skoven og lagde sig derfor på lur - og natten til tirsdag var der gevinst. To litauere på 22 år blev anholdt, da de var på vej hen til lageret med nogle cykler. De forsøgte at flygte, og politiet måtte bruger peberspray for at få dem anholdt.

Organsieret kriminalitet

Betjentene fik nys om lageret med tyvekoster i forbindelsen med efterforskningen af en anden tyverisag. To litauere på 24 og 28 blev i weekenden anholdt, da de kørte på motorvejen ved Kolding i en lastbil med flere personbiler på ladet.

I personbilerne fandt politiet flere tyvekoster, som stammede fra indbrud i blandt andet Herning. Politiet har en teori, om der er tale om organiserede indbrud og skal nu forsøge at fastslå sammenhængen mellem de litauere, der blev anholdt i skoven ved Gludsted, og de to, der blev anholdt på motorvejen.