Skatepark i Brande får besøg fra hele verden: - Jeg er mega stolt

​Den tidligere skater Rune Lyager har sammen med en gruppe frivillige skabt en skatepark i Brande, der får international opmærksomhed.

I Brande har ildsjæle bygget en ny skatepark på rekordtid.

På bare to måneder har omkring 30 frivillige banket en unik park op fra bunden.

- Det er Danmarks fedeste skatepark. Simpelthen. Jeg er så mega stolt. Alle støtter bare op om det og er glade. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, siger Rune Lyager, der er formand for Urban Street Skate.

- Vi har bygget noget helt unikt her. Den er kompakt, og meget anderledes end mange andre skateparker, lyder det.

Initiativet står netop Rune Lyager bag. Sammen med fire tidligere skatere og de mange frivillige brugte han for at være præcis 62 dage på at bygge parken.

- Vi gav den fuld skrald. Vi gik bare herude alt, hvad vi overhovedet kunne. I fritiden og i dagtimerne, siger Rune Lyager.

Folk valfarter til fra hele verden

De gode skater-faciliteter har ikke bare vakt opsigt i Brande og omegn. Faktisk kommer nysgerrige gæster langvejs fra for at prøve kræfter med de mange ramper.

- Vi har simpelthen haft besøgende fra hele landet.

- Der har også været folk fra LA (Los Angeles, red.), Østrig, Tyskland, England og alle mulige steder, smiler Rune Lyager.

Vil skabe Europas største skatepark

Selv kalder formanden skateparken for den bedste af sin slags her i landet. Men ambitionerne rækker til langt mere end det.

Det skal en tom hal ved siden af den nye skatepark hjælpe med at realisere.

Her står der yderligere 4500 kvadratmeter klar til at blive udnyttet. Lægger man det til de nuværende rammer, vil skateparken kunne blive 7500 kvadratmeter i alt.

- Det bliver 100 procent Europas største skatepark, og det kommer til at trække folk til fra hele verden til lille Brande, lyder det fra Rune Lyager.

Hverken Rune Lyager eller nogen andre tjener penge på den populære skatepark. Huslejen bliver betalt af Ikast-Brande Kommune.

TV MIDTVEST har besøgt den populære skatepark i Brande.