Siemens vinder største ordre nogensinde

Siemens har vundet den hidtil største enkeltordre nogensinde til en værdi af 8 mia. euro.

Den tyske industrikoncern Siemens skal installere vindkraftanlæg og højeffektive naturgasfyrede kraftværker i Egypten. Ordren har en værdi af 8 mia. euro. Det oplyser Siemens i en pressemeddelelse.

Her bliver det nævnt, at ordren er den største enkeltstående nogensinde for den tyske koncern.

- Med denne kontrakt støtter Siemens Egyptens økonomiske udvikling ved at bruge højeffektiv naturgas og nyudviklede teknologier til at skabe et overkommeligt, pålideligt og bæredygtigt energimix til landets fremtid. Egypterne kan stole på Siemens. Det fandt vi ud af for mere end 150 år siden, da Siemens begyndte at arbejde i Egypten, og vi fortsætter vores arbejde med denne historiske ordre, siger Joe Kaeser, president og CEO i Siemens AG, i pressemeddelelsen.

Siemens skal som en del af aftalen levere op til 12 vindfarme i områder omkring Suez-kanalen og den vestlige del af Nilen. Det omfatter omkring 600 vindmøller og en installeret kapacitet på 2 gigawatt (GW).

Ifølge Siemens' pressechef i Danmark, vil ordren også smitte af på Danmark. For selve møllehusene, også kaldet narcellerne, skal produceres i Brande, mens der er planer om at opføre en vingefabrik med omkring 1000 medarbejdere i Egypten.

De samlede projekter vil tilføje yderligere 16,4 gigawatt (GW) til Egyptens nationale energinet for at støtte landets hurtigt voksende økonomi og stigende efterspørgsel i befolkningen.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.