Siemens fyrer 270 (Opdateret)

Vindmølleselskabet Siemens Wind Power med dansk hovedsæde i Brande har indledt forhandlinger med de ansatte om at skære op til 270 stillinger væk, oplyser Ritzau Finans.

Vindmølleselskabet Siemens Wind Power har indledt forhandling om at afskedige 270 ansatte i Danmark.

Forhandlingerne kan ifølge virksomheden tage op til 21 dage. To ud af tre, der skal afskediges, er funktionæransatte.

- Vi har oplevet en stor vækst gennem lang tid. Nu stopper vi op og tilretter organisationen, siger administrerende direktør Jan Kjærsgaard fra Siemens Wind Power til Ritzau Finans.

- Det betyder ikke, at vi aldrig kommer til at vokse igen, for det gør vi, tilføjer han.

Tillidsrepræsentant: Fornuftig ledelse

Trods de varselde fyringer har Fællestillidsmanden hos Siemens Wind Power stadig tiltro til ledelsen.

- Jeg har ikke noget at tilføje, i forhold til det ledelsen har meldt ud. Det er en fornuftig ledelse, og jeg regner med, de har styr på det, siger fællestillidsmand Erik Steen Jakobsen til TV/MIDT-VEST.

Nye stillinger på vej

Nedskæringen reducerer ifølge selskabet selv ikke dets engagement i Danmark, hvor det aktuelt beskæftiger 5300 medarbejdere. Og der vil også dukke nye stillinger op hos selskabet i 2012.

- I 2011 alene har Siemens skabt mere end 1000 arbejdspladser i Danmark. Der forventes op til 150 nye stillinger i 2012, og den udmeldte investering på en milliard kroner i udviklings- og testfaciliteter i Danmark står ved magt, siger Jan Kjærsgaard.

Trods udsigten til nye stillinger bliver organisationen justeret for at stå styrket på et marked præget af hård konkurrence, skriver Ritzau Finans.

- Det er vores opgave som ledelse at sikre fremtiden for Siemens Wind Power.

- Vi har derfor haft brug for at slanke og fokusere vores organisation. Vi er overbevist om, at det vil sikre os succes i et vanskeligt marked, præget af stigende prispres og hård konkurrence, siger Jan Kjærsgaard.

 

Simens Wind Power, med dansk hovedsæde i Brande, er på vej til at afskedige op til 270 medarbejdere.