Siemens frikendt for industrispionage

Siemens i Brande er frifundet efter at være anklaget for industrispionage. En enkelt medarbejder er dømt for at overtræde loven på egen hånd.

Fredag blev Siemens Wind Power erklæret uskyldig i en sag om industrispionage ved retten i Aarhus. En medarbejder i koncernen blev dog fundet skyldig i alene at stå bag hacking af fortrolige dokumenter.

Retten fandt det ikke bevist, at Siemens havde del i eller viden om den ansattes aktiviteter. Han er blevet dømt seks måneders fængsel, hvoraf en måned er afsonet i forbindelse med varetægtsfængslingen. De resterende fem måneder blev gjort betinget.

Den tiltalte mand havde på forhånd erkendt at have hacket sig ind i sin tidligere arbejdsgivers informationssystem. Han nægtede, at have haft til hensigt at hente erhvervshemmeligheder. Det var retten imidlertid ikke enig i.

Forsvarer: Det er en mild straf

Mandens forsvarer, advokat Bent Aagaard fra Holstebro, mener, at der er tale om en relativ lille straf, blandt andet fordi forholdene er sket over en periode på fem år.

- Jeg er tilfreds med straffen, fordi den ikke er ubetinget. Min klient er heller ikke blevet idømt samfundstjeneste. Når man tager i betragtning, at han havde erkendt, at have foretaget hacking, så er det en mild dom, siger Bent Aagaard.

Tiltalt for at hacke Herning-virksomhed

Vindmølle-giganten og medarbejderen var tiltalt for at hacke en lang række oplysninger hos Herning-virksomheden Hendricks Industries, som producerede vindmølletårne til Siemens. Anklageren krævede at medarbejderen blev idømt en fængselsstraf og at Siemens Wind Power blev pålagt en bødestraf.

Ifølge Siemens handlede medarbejderen på egen hånd og vindmølle-producenten fyrede ham straks efter at have fået kendskab til forholdene.