Siemens: Fejl på vinger giver underskud

En fejl i et hovedlejer og slidte vinger giver stort tab til Siemens Wind Power.

Et ellers fint årsregnskab fra Siemens-koncernen præges af et større underskud i sidste kvartal af regnskabsåret som blev offentliggjort i dag. Det skriver Ingeniøren.

Det er divisionen Siemens Wind Power som har måttet indkassere et tab på næsten en halv mia. kroner mod sidste års overskud på 1,34 mia. kroner i samme kvartal.

Underskuddet skyldes ekstraordinære udgifter på 1,672 mia. kroner – dels til reparation af slidte vinger og dels til inspektion og udskiftning af et hovedleje i en af selskabets nyere 3 MW vindmølletyper.

Siemens oplyser til Ingeniøren, at det drejer sig om et hovedleje fra en bestemt leverandør, og at man opdagede fejlen tidligt via selskabets overvågning af vindmøllerne. Man har – i samråd med leverandøren - valgt at udskifte de berørte lejer og er i øvrigt kommet frem til, at der er tale om en fabrikationsfejl.

Det ekstra slid på vingerne er sket som følge af slagregn og vandsprøjt, der har ramt vingerne i høj hastighed. Siemens har derfor påført et beskyttende lag maling på vingerne hen over sommeren for at forebygge sliddet, men det har altså betydet en større udskrivning, som nu kan ses i kvartalsregnskabet.

Omsætningen i Siemens Wind Power lå i 4. kvartal på 12,1 mia. kroner.