Retssag i Marokko om dobbeltdrab er udsat

Sagen om dobbeltdrabet på danske Louisa Vesterager Jensen og norske Maren Ueland er for anden gang blevet udskudt.

Retssagen i Marokko mod fire mænd for drabet på en dansk og en norsk kvinde er udsat for anden gang, oplyser en forsvarer til den norske avis VG. Retssagen genoptages 30. maj.

- Retssagen er udsat, mens man afventer, at staten Marokko får udnævnt en advokat, siger forsvarsadvokaten, Hafida Makssaoui.

Hun repræsenterer de fire hovedanklagede i sagen.

Det var ifølge DR Nyheder de advokater, der repræsenterer kvinderne, som bad om, at sagen skulle udsættes. Det oplyser DR's Mellemøst-korrespondent Michael S. Lund, der var til stede i retssalen i byen Sale, der ligger lidt uden for hovedstaden Rabat.

Ofrene var den 24-årige Louisa Vesterager Jespersen, der stammede fra Ikast, og den 28-årige Maren Ueland fra Bryne i Rogaland i Norge. De to kvinder blev fundet døde 17. december i et øde bjergområde nær landsbyen Imlil, cirka en times kørsel fra Marrakesh. De havde været på vandretur i Atlasbjergene, hvor de skulle sove i telt.

Ofrenes advokater forlanger ifølge DR, at der vil være en repræsentant fra staten Marokko til stede i retssalen, når den genoptages. Advokaterne vil kræve, at staten drages til ansvar for drabene og udbetaler erstatning til ofrenes familier, lyder det.

Onsdag skrev VG, at tre marokkanske mænd, der er tiltalt for drabene, ellers ventede at tilstå torsdag, når retssagen skulle fortsætte. Oplysningerne fik VG på baggrund af indsigt i retsdokumenter i sagen, hvor der indgår afhøringer af de tre marokkanske mænd.

Der er samlet set 24 mistænkte i sagen, hvoraf fire er hovedmistænkte. Den fjerde, der ikke ventes at tilstå, skal angiveligt ikke have begået drabene, men hjulpet med at forberede et skjulested.

Ifølge VG havde han oprindeligt fortalt, at han forsøgte at stoppe de andre, men den forklaring har han siden ændret.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.