Rengøringsfolk får kompensation

Rengøringsgiganten Elite Miljø skal give to rengøringsassistenter kompensation for at udføre det samme arbejde på kortere tid.

To kvindelige rengøringsassistenter skal have kompensation fra firmaet Elite Miljø. Det er resultatet af en voldgiftssag i Arbejdsretten, skriver metroXpress.

I forbindelse med en kommunal udlicitering i Ikast-Brande Kommune skulle de to rengøringsassistenter løbe 30 procent hurtigere. De fik kortere tid til at udføre det samme arbejde, men blev kompenseret med 0 kroner.

- Det er helt normalt, at man hæver arbejdstakten på den måde i forbindelse med udliciteringer, siger Ulrik Damm, fagleder i Dansk industri, til metroXpress.

Efter få måneder bukkede de begge under for det massive arbejdspres, som gjorde deres arbejde gennem 11 år på Nørre Snede Skole til en kamp mod uret.

- Det var helt uoverskueligt. Vi prøvede virkelig, men det blev bare værre hver dag at komme på arbejde. Man blev nødt til at tænke: Hvor skal vi springe over i dag for at nå det? Det var et slavearbejde, siger Irene Nygaard, den ene af de to rengøringsassistenter, til metroXpress.