Politikere enige om skattestigning

Borgerne i Ikast-Brande Kommune skal af med mere af lønnen fra årsskiftet. Kommunens politikere har besluttet at hæve skatten.

Der skal afleveres mere til fællesskabet i Ikast-Brande Kommune i det nye år. Det er resultatet af det budgetforlig, som kommunens politikere blev enige om torsdag aften.

- Jamen, vi har det helt ad pommern til med det. Her tænker jeg især på, at vi arbejder intensivt med at skabe jobs her i kommunen, men alligevel er vi nødt til at hæve skatten, siger borgmester Carsten Kissmeyer (V) til TV MIDTVEST.

Venstre, Socialdemokraterne, Fælleslisten og Dansk Folkeparti er med i forliget, som gælder for 2015-2018.

- Et flertal af byrådets medlemmer anser det for afgørende, at kommunens økonomiske handlefrihed til enhver tid er intakt. Imidlertid illustrerer den aktuelle budgetmæssige udfordring meget tydeligt, at den økonomiske udfordring er af blivende karakter, skriver Ikast-Brande Kommune i budgetforliget

.

Over de næste fire år skal kommunen spare 140 millioner kroner, hvoraf de 41 millioner skal spares allerede i 2015. Samtidig reduceres antallet af offentligt ansatte markant.

- Vi gør begge dele. Til næste år siger vi farvel til op mod 100 medarbejdere. Yderligere 100 millioner kroner - det vil sige mere end 200 medarbejdere - skal findes frem mod 2018. Hvis vi ikke havde rørt ved skatten til næste år, så skulle vi have afskediget 70-80 medarbejdere yderligere, siger Carsten Kissmeyer.

Politikerne har besluttet at hæve skatten med 0,5 procentpoint fra 25,1 % til 25,6 %. Der er dog lagt op til, at skatteforhøjelsen kun bliver for et enkelt år.

- [Skattestigningen] forventes fulgt op af en tilsvarende skattereduktion i 2016, står der i forliget.