Pernille Vermund efter besøg på Kærshovedgård: - Luk døren og sæt en lås på

Pernille Vermund (NB) var fredag på besøg hos udrejsecenteret Kærshovedgård og hun var alt andet end imponeret over den frihed, der er for beboerne.

Udrejsecenteret Kærshovedgård har tiltrukket sig flere prominente politikere i år, og i dag var endnu en så på besøg. 

Formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, lagde nemlig vej forbi centeret, for med egne øjne at se, hvordan tingene foregår der. 

Udrejsecenteret har flere gange modtaget kritik, blandt andet for at beboerne færdes for meget ude i offentligheden. En kritik, der ikke er blevet mindre efter en række episoder, hvor beboere har været indblandet i kriminalitet, senest da 13 computere blev stjålet fra akutmodtagelsen i Herning.

quoteMan kan smutte ud igennem hegnet, og så kan man overnatte hos sin familie og så vende tilbage næste morgen, så man overholder sin meldepligt.

Pernille Vermund, Nye Borgerlige

Og kritikken er også ret klar fra dagens gæst. 

For Pernille Vermund (NB) mener ikke, at udrejsecenteret virker efter hensigten, når beboerne, der blandt andet består af udvisningsdømte og afviste asylansøgere, har mulighed for at forlade stedet. 

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er et trist sted at bo, men problemet er jo, at man i princippet nærmest ikke behøver at bo her. Man kan smutte ud igennem hegnet, og så kan man overnatte hos sin familie og så vende tilbage næste morgen, så man overholder sin meldepligt. Så virker det altså ikke efter hensigten.    

Lukkede døre og strammere regler

Tidligere på året blev der over længere tid diskuteret en ny lokation for et udrejsecenter. Her var Lolland Regeringens bud på en ny lokation, men det var de ikke enige i nede sydpå. 

quoteLad os sørge for at udvisningsdømte kriminelle udlændinge, de opholder sig på Kærshovedgård, og at der ikke er andre døre ud end den dør, der er ud af landet.

Pernille Vermund

Derfor gik statsminister Mette Frederiksen (S) d. 2. juni ud og lukkede diskussionen om en ny placering for et udrejsecenter. 

Men det lukkede ikke diskussionen om Kærshovedgård og den påvirkning centeret har på lokalområdet. 

Spørger man Pernille Vermund (NB) ligger løsningen dog lige for, hvis man vil skabe tryghed.

- Jamen mit besøg bestyrker mig i, at det der skal til det er, at man lukker døren og sætter en lås på. Lad os sørge for at udvisningsdømte kriminelle udlændinge, de opholder sig på Kærshovedgård, og at der ikke er andre døre ud end den dør, der er ud af landet. 

Endnu et politikerbesøg 

Tilbage i maj var en række venstrefolk anført af formand Jakob Ellemann-Jensen på besøg, og for en lille måneds tid siden var det så udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der var forbi. 

Nylige politikerbesøg på Kærshovedgård

Men besøgene har ikke kastet meget af sig, ifølge en af de lokale. 

- Jeg var dybt skuffet den dag, Mattias Tesfaye (S) havde været der, for der sker jo ikke noget. Men det er sådan det er, vi må jo leve med, at det er på den her måde, siger Michael Tylstrup Nielsen, der er medindehaver af OK PLUS i Bording.

Hvad besøget fra Pernille Vermund (NB) kaster af sig tør han ikke at spå om. Han håber dog, at det kan være med til at skubbe lidt til debatten igen, at oppositionen kigger forbi. 

Og det er ifølge Vermund selv også en mulighed.

- Det er for at løse problemet, jeg er her i dag. Jeg startede i politik for at løse nogen af de store massive udfordringer der er, som særligt har at gøre, med en fejlslagen asyl- og udlændinge politik, der ikke bliver løst, og derfor bliver op til vores børn at løse, hvis vi ikke gør noget.