Pengene vælter ind til håndboldkvinder

FCM håndboldkvinder får en pæn sum penge for at deltagelse i weekendens Champions League Final4-stævne. (Arkivfoto).

Det er blevet en god økonomisk forretning at nå langt i håndboldens Champions League, fortæller FCM-direktør Torben Kølbæk.

Ofte er håndboldens Champions League blevet kritiseret for ikke at kaste specielt mange penge af sig. Og der er stadig lang vej til de store summer i fodboldens verden. Men FC Midtjydernes direktør, Torben Kølbæk, har sat sig godt ind i tallene hos det europæiske håndboldforbund EHF, og præmiepengene er øget væsentligt i forhold til tidligere.

- Det er lavet og forhandlet om. Hvor der førhen har været to semifinalekampe og så en finale, så er der nu et Final4-stævne. Og det betyder heldigvis noget positivt for os, forklarer han og fortsætter.

Nu kommer pengene

- De 10.000 euro for at deltage i det første gruppespil, de penge bruger vi bare på at leje det gulv i hallen, som er obligatorisk.  I det hele taget er de første to gruppespil bestemt ikke nogen guldgrube, siger Torben Kølbæk.

FC Midtjylland er som bekendt nået forbi de første to gruppespil, og det er nu pengene begynder at vælte ind i klubkassen.

- Der er en bonus for at komme i Final4. De fratager os jo reelt en hjemmekamp i semifinalen. Den ville kunne give nogle billetindtægter og andre indtægter. Men vi bliver kompenseret ved, at vi får 75.000 euro som kvalifikationsbonus for at komme til Final4. Det er et rigtigt flot beløb, mener FCM direktøren.

Budapest og ungarsk energiselskab skaber økonomisk grundlag

En af årsagerne er blandt andet, at byen Budapest er gået stærkt ind i det og vil skabe en kæmpe event. Derudover er et ungarsk energiselskab gået ind som hovedsponsor.

- Så det gør, at der rent faktisk er nogle penge og noget belønning i det her. Det er en stærkt forbedret økonomi og rigtigt flot, siger Torben Kølbæk.

I præmiepenge er der 10.000 euro for at blive nummer fire, 50.000 euro for at blive nummer tre, 100.000 euro for at bliver nummer to og endelig 150.000 euro for at vinde Champions League. /ritzau/