Overvågningsvideo afslører: Voldsom brand i Ikast var påsat

Politiet kan på en overvågningsvideo se silhuetterne af to personer, der hælder væske ud på gulvet.

Den voldsomme brand, der natten til den 28. august hærgede en industribygning på Lene Haus Vej i Ikast, var påsat. 

Det konkluderer politiet i Herning efter at have studeret en overvågningsvideo inde fra bygningen.

- Vi kan se silhuetterne af to personer, som hælder noget ud på gulvet og sætter ild til, hvorefter branden udviklede sig eksplosivt, siger politikommissær Henning Præstegaard til TV MIDTVEST.

Politiet har endnu ikke fået resultatet af brandteknikernes undersøgelser fra stedet og ved derfor ikke, hvilken type brændbar væske gerningsmændene brugte. Henning Præstegaard fortæller, at gerningsmændene kom med en større dunk, og han gætter umiddelbart på, at den indeholdt benzin eller petroleum.

Se den overvågningsvideo, som politiet har fragivet efter branden på Lene Haus Vej. Hold specielt øje med den øverste højre hjørne.

Der var i alt fire virksomheder, der havde lokaler i industribygningen. Politiet oplyser, at branden opstod i den del, der tilhører S.M Værktøj - men i et hjørne som S.M Værktøj har lånt ud til et isoleringsfirma. 

- Vi har selvfølgelig talt med ejerne af virksomhederne, men de mener ikke umiddelbart, at de har et udestående med nogen. Nu efterforsker vi videre og skal også have talt med ejerne af de andre virksomheder, siger Henning Præstegaard.

Politiet fik alarmen fra Lene Haus Vej klokken 01.24 den 28. august. Branden var så voldsom, at flammerne kunne ses på lang afstand, og selv om brandvæsnet rykkede talstærkt ud, faldt bygningen hurtigt sammen.

Politiet konstaterede i første omgang, at der ikke var noget, der tydede på en påsat brand. Der blev ikke fundet fejl på de tekniske installationer, men ordensmagten understregede samtidig, at man efterforskede bredt og ikke udelukkede nogle muligheder på forhånd. 

Henning Præstegaard understreger, at politiet meget gerne vil have offentlighedens hjælp til at finde gerningsmændene. Der kan for eksempel være personer, der har fået stjålet benzin eller en benzindunk - eller en tankstation, der har solgt en dunk eller en mindre mængde benzin. 

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

Sådan så brandstedet ud dagen derpå.
Sådan så brandstedet ud dagen derpå.
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST
SE OGSÅ - billeder fra branden i nyhederne den 28. august. 

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.