Overtrådte meldepligt 204 gange: 43-årig ghaneser anholdt

En 43-årig ghaneser er anholdt, fordi han ikke har opholdt og meldt sig på udrejsecentret Kærshovedgård.

En 43-årig mand fra Ghana skulle have meldt sig på udrejsecentret Kærshovedgård over 200 gange, men han mødte aldrig op, og i dag blev han fremstillet i grundlovsforhør.

Manden er udvist af Danmark ved dom og har fået afslag på at blive her. Men da han ikke kan sendes hjem til Ghana på nuværende tidspunkt, skulle han være på udrejsecentret Kærshovedgård i 569 dage.

- Han skulle melde sig på Kærshovedgård 204 gange, men det har han aldrig gjort. Han bliver nu fremstillet for at have overtrådt sin melde- og opholdspligt, siger Frederik Sundtoft, fungerende politikommissær hos lokalpolitiet i Herning.

Politiet oplyser, at ghaneseren blev anholdt i København, hvor han opholdt sig, og nu er blevet kørt til politistationen i Herning, hvor han her til formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han varetægtsfængslet i to uger.

For to år siden blev det åbne statsfængsel Kærshovedgård ved Bording omdannet til et udrejsecenter for afviste asylansøgere. I dag bor der cirka 200 på centret.

Langt de fleste af beboerne på udrejsecentret er afviste asylansøgere. En mindre del er kriminelt udviste eller personer på tålt ophold, herunder personer som betegnes som krigsforbrydere. Alle kan frit bevæge sig ind og ud af centret, men har pligt til at overnatte der.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.