Over 100 år gammel skole lukkede med et brag

Ikast Vestre Skole er 105 år gammel, men den bliver ikke ældre. Som den ældste skole i kommunen lukkede den med rørte lærere og elever - og en popstjerne som gæst.

Rundt om på landets folkeskoler gik elever og lærere i dag på sommerferie, men på Ikast Vestre Skole ringede det ind for sidste gang nogensinde. En ny skolestruktur i Ikast-Brande Kommune betyder, at skolen skal lukke og eleverne flyttes til andre skoler.

- Det er hårdt for os i dag. På alle måder, det er det. Det er en meget speciel dag, siger Annette Rahbek, skolepædagog på Ikast Vestre Skole.

På grund af et faldende børnetal og en ny skolestruktur lukker den 105 år gamle skole.

- Vi er den ældste skole i Ikast Brande Kommune, som nu bliver lukket, og vi står med en flok børn, der bliver splittet ud på andre skoler. Det er meget vemodigt, siger Anette Rahbek.

For eleverne var det også en anderledes dag i forhold til, når de normalt går på sommerferie.

- Det er virkelig mærkeligt, for vi skal et andet sted hen. Det er allersidste gang, og så kan man godt blive lidt knust indeni, fortæller Virgil Kirstein Hansen, der går i 5. klasse på Ikast Vestre Skole.

Alle elever og lærere spredes ud på andre skoler i byen, men selvom jobbet er sikret, er det specielt at tage afsked med et skoledistrikt efter 34 år.

- Jeg tror, jeg hyler. Jeg tror, at jeg vil fælde en tåre. Personalet skal samles her klokken 12 på lærerværelset og tage afsked med hinanden - især dem, vi ikke kommer til at arbejde med, siger Annette Rahbek rørt.

I dagens anledning havde skolelederen sørget for en overraskelse. Ingen ringere end sangeren Joey Moe skabte smil hos eleverne - både store og små.

- Det var underligt, men det var virkelig fedt. Han er rigtig god, siger Virgil Kirstein Hansen om popsangerens overraskende besøg.

Også skolelederen havde en noget anderledes sidste skoledag end sædvanligt.

- Det er afsluttende på sidste, fantastiske skoleår, og det er rigtig vemodigt, fordi alle vi voksne er kede af at sige farvel til børnene, siger Mette Nygaard, konstitueret skoleleder på Ikast Vestre Skole

Der er 500 elever og cirka 60 ansatte på skolen.

I dag gik elever og personale på Vestre Skole i Ikast på sommerferie for sidste gang.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Uddannelse.