Omstridt politiker siger undskyld

Ismail Yalcin skriver i en pressemeddelelse, at han burde have meldt afbud til møde i byrådet. Han forklarer, at han har været under et stort tidspres.

Det nyvalgte byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune, Ismail Yalcin, beklager nu, at han ikke mødte op, da byrådet i sidste uge holdt konstituerende møde.

Efter et møde med Fælleslistens gruppeformand Preben Christensen og bestyrelsesmedlem Axel Månson har Ismail Yalcin udsendt en pressemeddelelse med en undskyldning.

- Først og fremmest beklager jeg min udeblivelse uden at have meldt afbud. Jeg er klar over, at man som byrådsmedlem har forpligtelser, som man skal være klar over, skriver han blandt andet.

Under stort tidspres

Politikeren forklarer, at han har været under et stort tidspres på grund af sit bryllup og sin flytning fra København til Ikast.

- Uanset hvad burde jeg som minimum melde afbud, hvilket jeg fejlagtigt ikke har gjort. Dette beklager jeg og lover, at det ikke sker igen, skriver han og understreger samtidig, at han er klar til arbejdet i det nye byråd efter nytår.

Ismail Yalcin blev efter kommunalvalget den 19. november beskyldt for at have forsøgt at påvirke vælgerne - og for at tale tyrkisk på valgstedet. Han erkendte at have talt tyrkisk i enkelte tilfælde, men afviste ulovlig agitation.

Byrådet gav ham senere en henstilling, men besluttede samtidig, at han ikke skulle forlade byrådet.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.