Omstridt natursti er blevet vedtaget i byrådet: - Vi er skuffede

Byrådet i Ikast-Brande Kommune besluttede mandag aften, at en omdiskuteret natursti ved Bølling Sø i Engesvang skal laves trods protester fra de nærliggende grundejere.

2:21
John T. Hummelsgaard er træt af, at politikerne ikke har ændret beslutningen om en sti tæt ved hans hus i Engesvang.
Foto: Bent Leth, TV MIDTVEST

For et årti siden blev 20 grunde udstykket i Engesvang med udsigt til Bølling sø. Men for ikke at tage udsigten fra alle andre blev der som en del af udstykningen tinglyst en sti, der skulle gå mellem søen og grundene.

Grundejerne er dog utilfredse med den planlagte sti, da de mener, at den krænker privatlivets fred og kommer til at gå alt for tæt på deres baghave. Derfor havde de foreslået at anlægge en ny sti et andet sted, men det ville byrådet ikke være med til.

- Vi er skuffede over, at sund fornuft og gode argumenter ikke har været udslagsgivende i det her, og vi køber nok heller ikke helt, at en politisk aftale indgået for 11 år siden ikke kan ændres, siger John T. Hummelsgaard, der bliver nabo til den nye sti.

En principsag

Stien er endt med at være lidt af en principsag for flere af byrådsmedlemmerne. Det gælder blandt andet kommunens borgmester, Ib Lauritsen (V).

- Jeg tror godt, man kunne have kigget på den her sag og sagt, var der noget, vi kunne have gjort bedre eller anderledes, men man er også nødt til at sige, at principper er også vigtige i politik, fordi ellers ved vi ikke, hvor vi har hinanden, siger han.

Det var et næsten enigt byråd, der vedtog, at stien skal opføres. Kun medlemmerne fra De Konservative valgte at stemme imod. De så hellere, at stien blev flyttet til et andet sted eller i det mindste lidt længere væk fra grundene.

- Vi ville hellere, at man kunne have rykket stien, så den var kommet nogle meter længere ud, så den gene, som beboerne føler ikke var så udtalt. Men da vi stod alene med sagen, var det svært at løfte den, siger byrådsmedlem Heinrich Rune (K).