Ny afdeling af populær skaterpark anmeldes: - Den her hal i Brande er enhver skaters vildeste drøm

I Urban Street Zone i Brande har man skabt Danmarks største skaterhal. En hal der trækker gæster til fra hele verden.

Fænomenet forbindes nok mest med storbyer. Men Brande har sat sig selv godt og grundigt på verdenskortet til trods for byens marginale størrelse set fra et globalt perspektiv. 

I weekenden åbnede en ny afdeling af Urban Street Zone, hvilket fordoblede arealet gæsterne kan boltre sig på fra før 1300 til nu 2600 kvadratmeter. En af gæsterne i det nye center er Tobian Matthiesen fra Tyskland. 

Det er så megafedt, fordi her i Brande, der er folk så flinke og rare mod hinanden. Derudover er der rigtig god plads herovre, så det er megalækkert

Mathias Jensen, Haderslev

- Jeg har været her før, hvor hallen dengang kun var den halve størrelse. Nu er der det dobbelte, det er en drøm for enhver skater, lyder det fra Tobian Matthiesen fra Kappel i Tyskland. 

Han bakkes op af en anden gæst, der er kørt langt for at skate i i byen der indtil nok mest er kendt for at være hjemsted for Bestseller. Mathias Jensen har taget løbehjul, hjelm og knæbeskyttere med til ramperne i den nedlagte industrihal i Brande.

Læs også Skatepark i Brande får besøg fra hele verden: - Jeg er mega stolt

- Banen virker bare. Det er så megafedt, fordi her i Brande, der er folk så flinke og rare mod hinanden. Derudover er der rigtig god plads herovre, så det er megalækkert, fortæller Mathias Jensen mens løbehjulet sættes i fart gennem de mange forhindrer i skaterhallen. 

For alle uanset niveau

Der bliver lavet mange flotte tricks i den store hal. Der er dog ingen krav om niveau før man kan kaste sig ud i de mange forskellige udfordringer i den tidligere industrihal, der nu er et mekka for folk med hang til høj fart i kombination med hop og tricks. Maja Nielsen er fra Brande og oplever, hvordan stemningen i hallen tilgodeser både de erfarne skatere og de helt nye. 

Hver gang der kommer en ny skater derude, så giver det bare energi til at blive ved

Rune Lyager, Urban Street Zone, Brande.

- Der står ikke en flok og grine, når man falder. Det er mere sådan, er du okay, skal vi hjælpe dig, forklarer Maja Nielsen. 

Den gode stemning kan også aflæses på medlemstallet. Siden åbningen for et år siden er medlemstallet mere end fordoblet fra 160 til i dag 350 medlemmer. De mange nye ansigter er nærmest løn i sig selv for en af folkene bag Urban Street Zone, Rune Lyager. 

- Hver gang der kommer en ny skater derude, så giver det bare energi til at blive ved, fortæller Rune Lyager. 

Selvom man netop har indviet et nyt område rækker drømmene videre. Den nedlagte lagerhal rummer endnu en bygning, hvor der i dag opbevares fiskemad. Drømmen er, på sigt, at den skal bygges om og dermed gøre det store skaterunivers endnu større. 

Se hele indslaget fra skaterparken herunder. 

02:04

Se indslaget fra skaterparken i Brande

Luk video