Nu skal årsagen findes: Ingen tegn på påsat brand i Ikast

Brændbare væsker var formentlig med til at give flammerne ekstra næring, oplyser politiet.

Politiet har stadig ikke et overblik over, hvad der var årsag til den voldsomme brand i en industribygning på Lene Haus Vej i Ikast natten til fredag.

Men noget tyder på, at der et sted i bygningen har været nogle brændbare væsker, som var med til give ilden næring.

Det oplyser politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning til TV MIDTVEST.

- Det er indsatslederens opfattelse, at der har været brændbare væsker i bygningen - det vurderer han ud fra den måde, branden udviklede sig på. Hvilke væsker der var tale om, ved vi ikke, men det er ikke unormalt i forbindelse med en produktion, siger han.

Interview med politikommissær Henning Præstegaard om branden.

Som udgangspunkt betragter politiet alle brande som mistænkelige, indtil andet er bevist, men Præstegaard siger, at der i øjeblikket ikke er noget, der tyder på en påsat brand.

- Vi undersøger alle muligheder, men i øjeblikket har vi ingen indikationer i den retning. Nu skal vi have afhørt virksomhedsejerne og de ansatte på stedet, og på mandag kommer brandteknikerne for at lave nærmere undersøgelser, siger han.

Politiet oplyser, at der tilsyneladende er tre virksomheder, der havde lokaler i bygninger. Så vidt vides var der ingen på arbejde i bygningen natten til fredag.

Det var et vagtselskab, der slog alarm klokken 01.24.

Flammerne fik hurtigt så godt fat, at flammerne kunne ses på lang afstand, ligesom bygningen styrtede sammen. Brand & Redning MidtVest har fået hjælp til at bekæmpe flammerne af Beredskabsstyrelsen.

 
 
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST