Nu bliver årets første studenterhuer luftet

Så er årets første studenter sprunget ud fra det Internationale gymnasium i Ikast-Bande.

Flere familiemedlemmer stod klar uden for døren med den røde studenterhue, der er pyntet med flag fra hele verden rundt i kanten.

Torsdag blev nemlig en helt speciel dag for Andreas Morell, han fik efter flere års arbejde på det internationale gymnasium i Ikast-Brande, International Baccalaureate (IB), huen på hovedet.

- Det er lækkert, det er superfedt. Det gjorde mig glad, at familien var der, da jeg kom ud, det var længe ventet - det føles også dejligt at kunne sige, at jeg var en af de første studenter, griner den nyudklækkede student.

Også klassekammeraten Philip Riisberg blev mødt af sin familie efter eksamen.

- Det var dejligt at se mine forældre, for jeg har ikke set dem i tre måneder, for de bor i Luxembourg, så de er rejst herop for at se mig få huen på. Men det var min farfar, der fik lov at give mig huen på, siger han.

Drengene var oppe i skriftlig engelsk, men selv om de nu har fået huerne på, så må de vente med at få svar på sin eksamen.

Alle skriftlige eksamensopgaver bliver nemlig rettet rundt omkring i verden.

Om gymnasieuddannelsen International Baccalaureate (IB)

Fejring helt uden restriktioner

De seneste år har corona-restriktioner fyldt meget i studentertiden, da der har været både forsamlingsforbud og kortere åbningstider i nattelivet.

Men i år skal de nye studenter ikke spekulere i corona, og det er en lettelse, mener Andreas Morell.

- Jeg ser rigtig meget frem til fejringen, jeg er glad for, at vi ikke har restriktioner på nogen måde mere, så vi får en normal studentertid, siger Andreas Morell og Philip Riisberg tilføjer:

- Det hører sig til, at man kan fejre det med venner, så jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at vi kan gøre det på den rigtige måde uden restriktioner, understreger han.

Nu skal de fejre dagen med deres familier.

I alt blev seks studenter torsdag fra IB i Ikast-Brande.