Narkosag: Mand fra Ikast idømt 14 års fængsel

28-årige Claus Maabjerg Jensen har i dag modtaget en hård fængselsstraf i en sag om 35 kilo amfetamin.

I september 2016 beslaglagde hollandsk politi omkring 20 kilo amfetamin og et kilo kokain, som var på vej mod en adresse i Ikast. Oplysningerne om den store narkobeslaglæggelse blev hurtigt ekspederet videre til dansk politi, som dagen efter ransagede adressen, hvor Claus Maabjerg Jensen boede. Her fandt man knap 15 kilo amfetamin, der var nedgravet flere steder - politiet fandt også kokain, extasy og heroin.

I sidste måned blev der rejst tiltale mod Claus Maabjerg Jensen, inden dommen faldt i dag. Vores udsendte reporter beretter således fra Retten i Herning.

- Hele dagen sad den uddannede murer og tidligere udsendte soldat Claus Maabjerg Jensen roligt og besvarede venligt alle spørgsmål fra anklager og forsvarer. Men han nægtede at kende noget som helst til forsendelserne med amfetamin og kokain fra Holland, selvom hans navn og adresse stod på pakkerne. Han forklarede, at han havde blot havde bestilt noget brugt værktøj i Holland til sin nystartede murevirksomhed: ”Nogen må have misbrugt mit navn.”

- Den 28-årige erkendte, at han har opbevaret narkotikaen på ejendommen for nogle mennesker han skyldte mange penge for en gammel narkogæld. En gæld, han havde oparbejdet efter et misbrug som en slags lindring af sin depression og PTSD, fortæller TV MIDTVESTs udsendte. 

Claus Maabjerg Jensen håbede at kunne komme af med gælden ved at lægge jord og lokaler til de omfattende mængder, men nægtede at have solgt narko fra stedet.

En enig domsmandsret vurderede at Claus Maabjerg Jensens forklaringer var usammenhængende og selvmodsigende og konstrueret til lejligheden. Nu skal han altså 14 år i fængsel. 

Da dommen blev afsagt, valgte forsvareren med det samme at anke til Landsretten.

28-årig mand fra Ikast blev i dag idømt 14 års fængsel, for forsøg på indsmugling og opbevaring af 38 kilo narkotika.

 

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.