Modevirksomhed siger nej tak til millioner

Modevirksomheden Asos med Anders Holch Povlsen som aktionær har haft godt gang i salget under coronakrisen. Derfor vælger virksomheden nu at afvise økonomisk hjælp fra den britiske stat.

Den britiske internetvirksomhed og modegigant Asos, der har Anders Holch Povlsen som aktionær, har besluttet ikke at tage imod det fulde beløb fra en ny hjælpepakke, som virksomheden ellers var berettiget til grundet coronakrisen. Helt bestemt drejer det sig om 18,8 millioner pund eller hvad der svarer til cirka 150 millioner danske kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi vil ikke ansøge om den fulde bonus, fortæller administrerende direktør Nick Beighton til Reuters.

Den britiske finansminister Rishi Sunak annoncerede tidligere på måneden, at britiske virksomheder kunne søge om en økonomisk håndsrækning fra den britiske stat på 1000 pund pr. hjemsendte medarbejder. Det skete for at opfordre virksomhederne til at holde på sine medarbejdere i stedet for at fyre dem.

Nu har Asos så valgt at sige nej tak til det tilbud fra den britiske stat, og det skyldes, at hvis man kigger på bundlinjen, så har coronakrisen faktisk været en god tid for den britiske onlinevirksomhed. Modegigantens omsætning er nemlig steget med 10 procent for marts, april, maj og juni, hvis man sammenligner med samme periode sidste år.

Anders Holch Povlsen ejer cirka 30 procent af aktierne i Asos. Coronatiden har ellers været en hård periode for Bestseller-ejeren, men nedlukningen af de fysiske butikker ser til gengæld ud til at have skabt vind i sejlene for onlinehandel.

Modevirksomheden Asos forventer at komme ud af året med et resultat før skat på 70 millioner pund svarende til 577 millioner danske kroner.

1:09
TV MIDTVEST 5/4 - 2020: Efter massiv kritik og hårdt pres fra en udlejer i Holstebro er Bestseller-direktør Anders Holch Poulsen vendt på en tallerken.