Mobildækning: Stadigvæk store huller

Selv om regeringen nu lukker 245 huller i det mobile bredbåndsnet, så er der stadigvæk store huller i dækningen.

Regeringen besluttede i dag at dække mobilhuller på ca. 2200 adresser i Danmark. Tiltaget har blandt andet fået ros fra Landdistrikternes Fællesråd, men der er fortsat mange store mobilhuller udenfor de største byer. 

Det ved de alt om på Hestlund Efterskole i Bording.

- Vi har i hvert fald elever, der render rundt med deres mobiltelefonen langt oppe i vejret, når de skal sende en besked hjem til mor, om at de mangler penge eller andet. Det er rigtig svært på store dele af vores grund at få mobildækning, siger forstander Johannes Famsgaard Pedersen.

Skolen ligger ikke i en af de områder, som forliget mellem Socialdemokraterne, SF, De Konservative, De Radikale og regeringen har valgt at kræve lukket i denne omgang.

- Det synes jeg er ærgerligt. Jeg kunne da godt tænke mig, at vi skulle være på listen over dem, der skal have fuld dækning, siger Johannes Famsgaard Pedersen. 

Vil lukke flere huller hen ad vejen 

Den nye aftale betyder, at teleselskaberne forpligter sig på at lukke de 245 huller ved ca. 2200 adresser, når staten sælger rettighederne  det mobile net næste gang på en auktion. 

Men ifølge statens egen opgørelse er der fortsat ca. 200.000 danskere, der har problemer med huller i mobil- og datadækningen.

Ministeren for området Lars Chr. Lilleholt lover, at flere huller vil blive lukket hen ad vejen. 

- Det her er en god begyndelse. I løbet af få dage åbner vi op for bredbåndspuljen, hvor der er 200 millioner kroner, man kan søge ind til. Især fra de områder, hvor der er en meget, meget dårlig dækning. Derudover kommer der endnu en auktion om to år på 700 Megahertz-båndet, som vil give endnu bedre muligheder for at pålægge selskaberne at nå ud til endnu flere, siger Lars Chr. LIlleholt. 

Forstanderne på Hestlund Efterskole håber, turen kommer til eleverne på skolen i næste ombæring. 

- Jeg håber jo, at alle i Danmark skal have mulighed for at kunne komme på mobilnettet. Det ville da være rigtig rart, hvis det kunne lade sig gøre.

Se et længere interview med Lars Chr. Lilleholt om mobil- og bredbnåndsdækningen her. 

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.