Mobil-døde zoner er kæmpeproblem

I landsdelen er der flere mobil-døde zoner, hvor opkald og sms'er ikke kan komme igennem. Det skaber problemer for erhvervsdrivende.

samlet_kylling.jpg

Flere steder i landsdelen døjer borgerne med manglende mobildækning.

Det er fortrinsvis ved Stauning, Lemvig, Holstebro og Munklinde ved Ikast. Hullerne kan få alvorlige konsekvenser. Igår faldt en to-årig pige i et vandhul i Munklinde og måtte genoplives. Mobilen havde intet signal. Men heldigvis var der en ejendom med en fastnet-telefon i nærheden, så der kunne ringes efter en ambulance. Og ambulancefolk har oplevet, at de ikke kan få forbindelse til sygehuset fordi der ikke er telefon-signal.

Erhvervsdrivende afhængige af mobildækning

Men det er ikke kun i livstruende situationer, manglende signal er et problem. Også hverdagen for virksomhederne i de "mobil-døde" områder er problematisk. Henrik Gammelgaard er kyllingeproducent og afhængig af trådløs forbindelse til ventilation og alarm:

- Inde i huset må jeg løbe hen til vinduerne og i kyllingehuset ved jeg at der ikke er forbindelse i den ene ende, forklarer han.

Livsfarligt for kyllingerne

Ryger ventilationen, kan den dårlige mobilforbindelse hurtigt koste 19.000 kyllinger livet.

- Det er ubehageligt, vi går da med nerverne uden på tøjet, forklarer Henrik Gammelgaard.

Når alarmen lyder, skal hjælpen helst komme indenfor en halv time. Og det kan der hurtigt gå. Den bliver først sendt til Henriks mobil. Hvis han ikke har signal, ryger alarmen til Henriks fars mobil. Desværre også i Munklinde. Og hvis den heller ikke gå igennem her, ryger alarmen videre til forældrenes fastnet. Hvis de ikke svarer, ender opkaldet hos Henriks' bror, der bor i Viborg, 35 km. derfra.