Mistænkelige brande: Ild i to gårde inden for få kilometer

To gange inden for en halv time blev brandvæsnet og politiet natten til søndag kaldt ud til gårdbrande nær Brande.

På Frihedevej var der ild i en lade.
På Frihedevej var der ild i en lade.
Foto: Holck-Photo

Natten til søndag var der ild i to forskellige landejendomme nord for Brande. Gårdene ligger inden for en radius af fem kilometer.

- Det er selvfølgelig mistænkeligt.

- Der kommer ingen mennesker nogen af de steder til hverdag, siger Simon Skelkjær, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

I begge tilfælde er der tale om ubeboede ejendomme.

En halv time mellem anmeldelserne

Den første brand blev anmeldt klokken 04.29, hvor tagkonstruktionen på en gård på Ejstrupholmvej stod i flammer. Det var en forbipasserende, der så ilden og ringede efter hjælp.

26 minutter senere modtog vagtcentralen så endnu en anmeldelse om en gårdbrand. Denne gang var det på Frihedevej, hvor der var gået ild i en lade.

- Vi har sikret nogle tekniske spor, som vi skal have undersøgt. Vi skal have lavet flere undersøgelser på stedet, når vi får mulighed for det, siger vagtchefen.

Brandvæsnet var færdige med slukningsarbejdet på begge adresser ved 7.00-tiden, oplyser indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest Leon Nielsen.

Flere påsatte brande i Midtjylland

Brande er ikke det eneste sted, hvor der har været flere mistænkelige brande i år. Siden nytår har der været minimum fire påsatte brande i området Herningsholm i Herning. 

Senest var der ild i en kolonihaveforening, hvor et træhus brændte ned til grunden.

Natten til fredag brændte et kolonihavehus i Herningsholm Havekoloni kraftigt.

Og politiet kan ikke afvise, at der er en sammenhæng mellem brandene i Herning og brandene i Brande.

- Vi undersøger selvfølgelig, om det er noget, der kan have en relation. Det er med i vores overvejelser, at det kan være den eller de samme, der er på spil, siger vagtchef Simon Skelkjær.