Minister kræver redegørelse fra Arbejdstilsynet om Siemens

Oplysningen om arbejdsforhold hos Siemens bekymrer beskæftigelsesministeren, som kræver redegørelse.

Det er meget bekymrende, at mindst 64 ansatte hos Siemens Wind Power i Brande ifølge DR Nyheder er blevet kronisk syge af deres arbejde, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V). Ministeren har derfor bedt Arbejdstilsynet om en redegørelse af sagen og vil se på, om reglerne på området skal skærpes.

- Jeg har i dag bedt Arbejdstilsynet om en redegørelse om sagen, herunder også med fokus på myndighedernes rolle og om der er erfaringer, som giver anledning til at ændre i praksis og regler, skriver ministeren i en mail til Ritzau.

- Det er vigtigt, at vi tager ved lære af sager som denne, for man må ikke blive syg af at gå på arbejde i Danmark. Derfor vil jeg også, når redegørelsen fra Arbejdstilsynet foreligger, invitere Folketingets partier til en gennemgang af sagen, tilføjer han.

Jørn Neergaard Larsen lægger op til et servicetjek reglerne på området.

- I de seneste år har vi haft fokus på at kontrollere virksomhederne ud fra en mere risikobaseret tilgang. I udvælgelsen af virksomheder skal Arbejdstilsynet også anvende oplysninger om arbejdsskadesager, skriver ministeren i en mail til Ritzau.

- Jeg mener blandt andet, vi må se på, om det i lyset af den aktuelle sag skal gøres endnu skarpere, og om reglerne virker rigtigt i forhold til de certificerede virksomheder, siger han.

/ritzau/