Minister klipper snoren til nye arbejdspladser i Ikast

Troels Lund Poulsen indviede i dag Patent- og Varemærkestyrelsens nye kontor i Ikast.

Mere end hundrede virksomheder, IP-rådgivere, medarbejdere og politikere var mødt op, da erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen fredag eftermiddag klippede snoren til Patent- og Varemærkestyrelsens nye kontor i Ikast, som dermed officielt er åbnet. Udflytningen af dele af Patent- og Varemærkestyrelsen er led i regeringens samlede udflytning af godt 3.900 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet.
- I dag fejrer vi, at Patent- og Varemærkestyrelsen er kommet tættere på sine kunder og samarbejdspartnere i det jyske og det fynske, ligesom vi fejrer, at vi med åbningen klart markerer regeringens ambition om at fordele de statslige arbejdspladser, så vi skaber nye job og basis for yderligere vækst i vores landdistrikter, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Lokalt og regionalt er der glæde over de nye arbejdspladser og udsigten til et endnu større fokus på vækst gennem viden.
- Vi er rigtig glade for, at Patent- og Varemærkestyrelsen er flyttet til Ikast. Det er vigtigt for os, at der er spændende vidensarbejdspladser her i kommunen. Jo mere differentieret et arbejdsmarked vi har, des mere attraktivt bliver vores område for folk at søge arbejde i og flytte til, siger Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer (V). 

Cykler til Taastrup-medarbejderne
I selskab med Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer og direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen Jesper Kongstad ankom ministeren til åbningsceremonien på en af de cykler, styrelsen har indkøbt til de medarbejdere fra kontoret i Taastrup, som på skift bor i Ikast for at sikre vidensdeling til nye medarbejdere. 
- Det er vigtigt, at vi lige fra åbningen kan garantere samme høje kvalitet i vores arbejde på kontoret i Ikast som i Taastrup. Derfor har vi igennem de seneste måneder iværksat et oplæringsprogram for nye medarbejdere, der sikrer, at styrelsens kunder og samarbejdspartnere får adgang til samme kompetencer, uanset hvor i landet man bliver serviceret fra, siger Jesper Kongstad, der er direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen. 

På åbningsdagen blev ministeren og de mange gæster vist rundt i de 948 nyindrettede kvadratmeter i kontoret på Lene Haus Vej 21, som fremover kommer til at huse op til 35 medarbejdere samt kursus- og mødefaciliteter, der står klar til at servicere jyske og fynske virksomheder og IP-rådgivere i deres vidensarbejde. 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.