Minister efter Kærshovedgård-kritik: - De kriminelle skal selvfølgelig et andet sted hen

Fungerende integrationsminister Kaare Dybvad lover, at der nok skal komme et tredje udrejsecenter, selvom der ikke er afsat penge til det på finansloven.

Regeringens finanslovsforslag har mødt hård kritik, da der ikke er afsat penge til et nyt udrejsecenter for kriminelle udviste. Det betyder nemlig, at de foreløbigt skal blive på Kærshovedgård ved Bording. Fungerende integrationsminister Kaare Dybvad forsikrer dog om, at der nok skal komme et nyt udrejsecenter.

quoteVi finder fuld finansiering på det tredje udrejsecenter, som kommer i denne valgperiode.

Kaare Dybvad, fungerende integrationsminister, Soc.dem.

- Vi kommer til at lave et tredje udrejsecenter. Vi kommer til at finde en løsning for borgerne, der bor omkring Kærshovedgård, men det center, der skulle laves på Lindholm var voldsomt dyrt. Det kostede én million kroner pr. person pr. år, og de penge, der alligevel skulle bruges mest på politiet, har vi nu valgt at bruge på politiopgaver. Vi finder fuld finansiering på det tredje udrejsecenter, som kommer i denne valgperiode, siger Kaare Dybvad.

Siden 2016 har Kærshovedgård fungeret som udrejsecenter. Lige så længe har de kriminelle udlændinge skabt utryghed for borgerne i området. Blandt dem er Michael Nielsen, som har OK-tanken i Bording. Han har oplevet flere ubehagelige ting.

- Hvor de blandt andet har truet min kone på livet og med at slå hende ihjel, og at hun er en luder og mange ting. De har også kastet varer på vores personale og splittet en køler ad i arrigskab, siger Michael Nielsen.

Kaare Dybvad forstår godt frustrationerne. Derfor lover han også, at de grove kriminelle nok skal komme væk fra Bording.

- Jeg forstår det udmærket godt, og det kan jeg levende sætte mig ind i. Jeg har selv vokset op et sted, hvor der kom et stort flygtningecenter. Det er en opgave at finde ud af, hvor skal det ligge henne, og hvordan kan man gøre det på den bedste måde. Vi vil sørge for, at der kommer et tredje udrejsecenter, for det er selvfølgelig urimeligt den måde, det er foregået på og de folk, der er dømt for grov kriminalitet, der er på Kærshovedgård, de skal selvfølgelig et andet sted hen, forsikrer Kaare Dybvad.

Udover Kærshovedgård er der også udrejsecenter Sjælsmark i Hørsholm.

Sidst i indslaget kan I høre hele Kaare Dybvads svar på kritikken. 

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.