Midt- og vestjysk præg på modeugen

Landsdelen er flot repræsenteret ved Copenhagen Fashionweek, som starter i dag.

Det bliver kaldt modeindustriens branchefest, når Copenhagen Fashionweek afvikles én gang om året. I dag mødes designere, modeller og virksomheder fra hele verden i hovedstaden for at blive klogere på den globale tøjmode.

Men selv det hele foregår i København, så er det ikke bare en storbyfest. For mens de københavnske mode- og tekstilvirksomheder sidste år omsatte for omkring fem milliarder kroner, så omsatte virksomhederne fra Midtjylland for langt over 28 milliarder kroner. Her er det især kommunerne, Brande, Ikast og Herning, der er storspillere på den nationale modescene.

- Stor mulighed

Men det er ikke kun de helt store virksomheder, som spiller med musklerne til modeugen. Ni unge kvinder fra den unge iværksætterstue Sylab i Ikast er til modeugen med deres egne design for første gang. Det er nu, de har chancen for et gennembrud i modebranchen.

- Det er en utrolig stor mulighed for os. Når man er nystartet, som vi er, så er det guld værd at vise sine ting frem et sted som her, siger Sara Ditlev fra Ikast, stifter af Sara Ditlev.

Og den store mulighed er til at føle på, mener Dansk Mode & Tekstil.

-De har hele branchen samlet. Det vil sige, at der er indkøbere, alle pressefolk og alle branchefolk er samlet på ét og samme sted, så det giver dem en kæmpe mulighed for at eksponere sig selv og de produkter, de har lavet, siger Simon Hansen, presse- og marketingschef, Dansk Mode & Tekstil.

Vi sætter gennem de kommende dage fokus på modeugen. I aften  i vores 19.30-udsendelse sender vi direkte fra Kjellerup-designeren Henrik Vibskovs modeshow.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Kultur.