Michael har skabt et mere klimavenligt kødprodukt: - Nu kan vi få lov til at spise vores bøffer lidt længere

Efter et madlavningskursus fik Michael Klostermann ideen til at blande kød og grøntsager, så han med bedre samvittighed kunne spise sit kød. I dag sælger han ud af sit kødprodukt.

"Kød er dårligt for miljøet" Den sætning har man næsten ikke kunnet undgå at høre, og det er bestemt heller ikke gået Michael Klostermanns øre forbi.

- Jeg blev så træt af det speltsegment. Og køerne var små bomber. Det hører ingen steder hjemme, siger Michael Klostermann fra Bording.

quoteHvis vi kunne halvere vores kødforbrug, kunne vi få lov at spise vores bøffer lidt længere.

Michael Klostermann, direktør, Kloster-Hede, Bording

På et madlavningskursus tilbage i 2019 blev han præsenteret for alternativer til kødet – heriblandt kemisk kød og kød lavet alene på grøntsager, men intet faldt i kødelskerens smag. Derfor gik han middelvejen og skabte et nyt kødprodukt, der bestod af 50 procent kød og 50 procent grøntsager.

- Hvis vi kunne halvere vores kødforbrug, kunne vi få lov at spise vores bøffer lidt længere, siger Michael Klostermann, der derfor startede virksomheden Kloster-Hede, så han kunne sælge ud af sit produkt.

Ti slags grøntsager i ét stykke kød

Siden januar sidste år har Michael Klostermann og firmaets konceptudvikler Marie Thiersen udviklet på produktet, og det har i dag udmundet sig i én slags bøf, én slags frikadelle, to slags kødboller og fem slags grillpølser, der alle består af mellem fem-ti slags kød. Og lige nu udvikler teamet også på en julemedister. 

quoteFolk har kun været positive. Jeg har ikke mødt nogen, der ikke kunne lide det, så det er fantastisk.

Michael Klostermann, direktør, Kloster-Hede, Bording

- Jeg har spist mange sjove bøffer undervejs, siger Michael Klostermann, der har investeret tre millioner kroner i sin idé.

Kødet, der er økologisk og uden tilsætningsstoffer, bliver solgt fra virksomhedens webshop og udvalgte supermarkeder.

- Folk har kun været positive. Jeg har ikke mødt nogen, der ikke kunne lide det, så det er fantastisk, siger Michael Klostermann.

Kloster-Hede har også fået et slagteri i Holbæk, så de kan fremstille kødet industrielt.