Marokkansk politi anholder schweizer i sag om turistdrab

Lørdag er endnu en person blevet anholdt i sagen om drab på to skandinaviske veninder i Marokko.

Politiet ankommer til stedet, hvor to kvinder blev fundet dræbt i et populært turområde i nærheden af landsbyen Imlil i Marokko. Foto: Chouftv / AP / Ritzau Scanpix

En schweizisk statsborger er lørdag blevet anholdt i Marrakesh i Marokko i forbindelse med efterforskningen af drabene på to kvindelige turister fra henholdsvis Danmark og Norge. Det skriver det marokkanske medie TelQuel.

Læs også Dræbt kvinde i Marokko kom fra Ikast

Danske Louise Vesterager Jespersen, der oprindeligt kom fra Ikast, og hendes veninde Maren Ueland fra Norge blev dræbt under en vandretur i Atlasbjergene i Marokko. De blev fundet døde 17. december nær landsbyen Imlil.

Med den seneste anholdelse er i alt 20 personer blevet anholdt - mistænkt for at være involveret i sagen. Ifølge nyhedsbureauet AFP menes den schweiziske statsborger at have givet nogle af de øvrige anholdte skydetræning samt undervisning i brug af kommunikationsværktøjer - herunder "ny teknologi". Det fremgår af en erklæring fra anklagemyndigheden i Marokko.

Desuden har manden tilsluttet sig en "ekstremistisk ideologi", lyder det i udtalelsen fra anklagemyndigheden. Han bor i Marokko, men har - foruden schweizisk statsborgerskab - også spansk statsborgerskab.

Læs også Dobbeltdrab i Marokko: Nu 18 anholdt i sagen

De marokkanske myndigheder har tidligere oplyst, at drabssagen fra Atlasbjergene betragtes som terror. En uge inden drabene på Louise Vesterager Jespersen og Maren Ueland udsendte fire af de anholdte en video på internettet, hvor de sværger troskab til Islamisk Stat.

Politiet i Marokko mener dog ikke, at ledelsen af Islamisk Stat har været involveret i planlægningen af drabene på de to turister.

/ritzau/