Manøvre i krakket bank udløser stor millionregning

Ebh-fonden under konkurs får medhold i stor erstatningssag i Vestre Landsret. Direktør Strier Poulsen slipper.

Det statslige selskab Finansiel Stabilitet hænger på en stor millionregning efter en omstridt og dyr manøvre i ebh bank.

Vestre Landsret har torsdag dømt Finansiel Stabilitet til at betale erstatning på 59 millioner kroner til ebh-fonden under konkurs.

Fonden har krav på det store beløb, fordi den blev blandet ind i ebh banks køb af finansieringsvirksomheden Midt Factoring.

Finansiel Stabilitet overtog ebh bank efter krakket i 2008 og gøres derfor ansvarlig for bankens optræden.

Fonden blev trukket ind i bankens køb og salg af Midt Factoring og blev dermed påført store tab.

Dommen drejer sig om tre retssager, som er behandlet under ét, og landsretten har brugt 20 retsmøder på at få endevendt forløbet.

Den tidligere direktør Finn Strier Poulsen og den tidligere bestyrelsesformand Egon Korsbæk dømmes til at betale cirka 14 millioner kroner solidarisk med blandt andre Finansiel Stabilitet.

Også en advokat og en revisor dømmes. De skal betale henholdsvis 11 og 54 millioner kroner.

Men det er kun på papiret. Landsretten har nemlig samtidig bestemt, at Finansiel Stabilitet skal friholde disse fire personer for de idømte beløb - bortset fra sagsomkostninger.

På en anden front har ebh-fonden dog tabt slaget. Det gælder nemlig kravet om 75 millioner kroner fra C.A. Nielsen A/S, som i sin tid solgte Midt Factoring til ebh bank.

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.