Mand fra Brande sigtet for at sætte ild til vaccinationscenter

Natten til søndag forsøgte gerningsmænd at sætte ild til vaccinationscenter i Horsens. De er nu fængslet.

To mænd er sigtet for brandstiftelse under særligt skærpende omstændigheder efter et forsøg på ildspåsættelse ved et vaccinationscenter i Horsens natten til søndag.

De er blevet varetægtsfængslet frem til 16. december. Det er udfaldet efter et grundlovsforhør ved Retten i Horsens, som er slut onsdag eftermiddag.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

De to mænd, der er 27 og 33 år, har begge kæret fængslingen til landsretten.

Ifølge politiet knuste de to mænd en rude på vaccinationscentret. Gennem den knuste rude smed de en dunk med fem liter benzin og to flasker med brændbar væske ind i centret, hvorefter de forsøgte at sætte ild til det.

Det skriver Horsens Folkeblad, der var til stede under grundlovsforhøret. Det blev afholdt for lukkede døre. Derfor er det kun sigtelsen, der er blevet læst op for offentligheden.

Ifølge avisen nægter de sig skyldige i brandstiftelse. Men de erkender, at de har udøvet hærværk på vaccinationscentret.

- Det er en meget alvorlig sag at forsøge at lave en brandstiftelse på en bygning, der huser en så vigtig samfundsfunktion, som et vaccinationscenter er i den aktuelle situation, udtaler politiinspektør Carit Andersen, der er leder af Efterforskningscentret ved Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

- Det er denne alvor, der afspejles i sigtelsen, der er rejst mod de to mistænkte, udtaler han.

Det var søndag morgen, at medarbejdere på vaccinationscentret kontaktede politiet, da de opdagede en smadret rude i centret på Fuglevangsvej.

Politiets efterforskning viste, at der også var forsøgt sat ild til bygningen.

Det lykkedes dog ikke, og skaderne på bygningen begrænsede sig "hovedsageligt" til den knuste rude, har politiet oplyst.

De to mænd blev anholdt tirsdag eftermiddag klokken 16.45 og 17.15. Den 27-årige er fra Horsens-området, mens den 33-årige er fra området omkring Brande.

- Vi er tilfredse med, at vi hurtigt gennem en målrettet og ret intensiv efterforskning har kunnet identificere og anholde de to mistænkte, udtaler Carit Andersen.

De to mænd er sigtet efter straffelovens paragraf 181, der omhandler forsætlig brandstiftelse.

Desuden henviser politiet til paragraf 81d, der betyder, at en eventuel straf kan forhøjes, når der er tale om kriminalitet relateret til corona.

/ritzau/