Mand fængslet i syv måneder for at sætte ild til sofa

En 45-årig iransk mand er mandag blevet idømt syv måneders fængsel for at sætte ild til en sofa. Samtidig fik han også sin 5. udvisning fra Danmark.

En 45-årig mand blev mandag idømt syv måneders fængsel for ildspåsættelse. Samtidig fik han også sin femte udvisning fra Danmark. Foto: Karsten Mortensen

Det var frustrationer og dårligt humør, der gjorde, at en 45-årig iransk mand i juni satte ild til en sofa på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast. Det siger anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Jesper Klyve, efter at der i dag faldt dom i sagen ved retten i Herning. 

- Han er erkendte, at han havde sat ild til sofaen. Der var god videoovervågning, så der var heller ikke så meget diskussion om det, siger Jesper Klyve.

Syv måneders fængsel og en femte udvisning blev strafudmålingen.

Ifølge anklageren havde manden siddet i et døgn og været frustreret og følt sig ved siden af sig selv. Men ellers kom manden ikke med yderligere forklaringer på, hvorfor han valgte at sætte ild til sofaen.

- Jeg havde plæderet for en strengere straf, men det er vel meget i det her niveau, at det ligger, siger Jesper Klyve om straffens udmåling.

Femte udvisning fra Danmark

Selvom det nu er femte gang, at den 45-årige mand bliver udvist, så befinder han sig altså stadig i Danmark.

Her skal han nu afsone sin straf, men det er endnu uvist, om han rent faktisk bliver udvist efter fængselsstraffens udløb, siger anklageren.

- Jeg ved ikke, hvad stopklodsen er, for at han ikke er blevet sendt hjem til Iran. Men under hans straf er der tid til at stable noget på benene, hvis det eksempelvis er identitetspapir, der skal ordnes. Men hvis det er forholdene i Iran, der forhindrer det, så bliver det selvfølgelig svært at ændre på, siger Jesper Klyve.

Han siger desuden, at det derfor kan ende med, at den dømte bliver sendt tilbage til Udrejsecenter Kærshovedgård.

Læs også Ildspåsættelse og stenkast: Ballade på Kærshovedgård i nat