Lukning af omstridt asylcenter igen til debat: - Lokalbefolkningen møder en meget svær og hård opgave

Konservatives Søren Pape Poulsen efterlyser handling vedrørende beslutningen om at lukke asylcenter Kærshovedgård.

Gennem længere tid har naboer til udrejsecentret Kærshovedgård i Ikast fortalt om utryghed, efter stigende kriminalitet i området. I oktober sidste år lovede statsminister Mette Frederiksen, at der ville være en løsning på vej

Men der er endnu ikke noget nyt. Det fik i dag Konservatives formand Søren Pape Poulsen til at stille spørgsmålstegn og kræve handling.

- Der skal findes et nyt center til de her mennesker, lyder det i dag fra partiformanden.

Han benyttede sin taletid under dagens store partilederdebat til at få Kærshovedgård på dagsordenen.

- Der er mennesker, der sidder der, som har været dømt for meget alvorlig kriminalitet, og Regeringen har sagt nu siden valget, at der skal findes et andet sted.  Og vi kan jo ikke sætte hele samfundet i stå, bare fordi der skal diskuteres corona, så det her skal også løses, siger Søren Pape Poulsen.

- Jeg vil bare bekræfte, at der selvfølgelig skal finde en løsning på udrejseområdet. Det har vi lovet, svarede Mette Frederiksen på Papes krav om at skride til handling.

Den tidligere regering ville placere et nyt udrejsecenter på øen Lindholm. Den ide har den nuværende regering droppet, og vil i stedet finde et andet sted.

- Jeg er i øvrigt enig i, at det er en meget hård og svær opgave, som lokalbefolkningen i Midtjylland møder her, lød det fra Statsministeren. 

Inden for det næste år kommer der et forslag til, hvor et nyt udrejsecenter skal placeres. Det lovede Statsminister Mette Frederiksen til åbningsdebat i Folketingssalen 9. oktober sidste år.
Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Regeringen har lovet, at et forslag til en løsning kommer inden sommerferien. Men Søren Pape er utålmodig:

- Min erfaring med den her regering er, at man skal kontinuerligt presse på, hvis man vil sikre, at deadlines bliver overholdt. Det er alligevel 656 dage siden, de sagde, de skulle finde et andet sted, og hvis vi ikke bliver ved med at presse på, så kommer det ikke til at ske, og det kan borgerne lokalt simpelthen ikke være tjent med, siger den konservative partiformand i dag.

De næsten 300 beboere på Kærshovedgård er afviste asylansøgere, udviste kriminelle og personer på tålt ophold.

Venstre har i øvrigt kaldt Justitsminister Nick Hækkerup i samråd om fremtiden for Kærshovedgård.