Luciaoptog kører på hjul i Brande

Det er ikke kun skoler og børnehaver, der kan være med, når det kommer til Santa Lucia. I Brande er det også for det aller mindste.

Det var ikke alle, der var lige meget for at gå den lange tur gennem gågaden i Brande. Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Det var ikke alle, der var lige meget for at gå den lange tur gennem gågaden i Brande. Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

1 af 2

Selvom det er en årlig tilbagevendende begivenhed, så lever traditionen om et luciaoptog hvert år på den 13. december stadig i bedste velgående rundt omkring i Midt- og Vestjylland. Hvert år får skoler, børnehaver og plejehjem besøg af den unge kvinde med lys i håret efterfulgt af et entourage af syngende børn klædt i hvidt bag sig.

Læs også Test dig selv: Hvor meget ved du om luciafejringen?

Det er dog ikke kun skoler, børnehaver og plejehjem, der gør en dyd ud af luciadagen. I år er fire forskellige pasningstilbud fra Brande gået sammen om at lave et luciaoptog rundt på byens gader og stræder.

Læs også Derfor fejrer vi Santa Lucia

- Jeg synes, det ville være en god idé at vise byens butikker og handlende, at vi også godt kan gå lucia med sådan nogen små børn. Det skal ikke altid kun foregå på skoler, børnehaver og plejehjem, fortæller Belinda Jensen, der er dagplejemor hos Belindas Børneoase i Brande.

Det er pasningstilbuddene Smilehullet, Pias private pasningsordning, Belindas Børneoase og Landlyst BørneUnivers, der i anledning af luciadagen har besluttet sig for at slå pjalterne sammen. Det er første gang, at de vælger at gå luciaoptog rundt i Brande.

- Jeg har altid været fascineret af Lucia. Jeg synes, det er flot. Jeg bliver altid så rørt, når jeg ser et luciaoptog, fortæller Belinda Jensen.