Lokal virksomhed efter Trump-sejr: Fremtiden er usikker

Selvom det er i USA, Donald Trump er blevet præsident, så har det stor betydning for nogle af landsdelens virksomheder.

Der sidder flere måbende direktører rundt om i landsdelen, efter tirsdagens præsident-valg. En Trump-sejr kan nemlig have stor betydning for deres virksomheder. Det gælder blandt andet for virksomheden KK Wind Solutions i Ikast. De er underleverandører til vindmølleindustrien, og de er meget afhængige af USA.

- Jeg var bestemt overrasket. Især når meningsmålingerne viste et andet resultat. Det er et meget vigtigt marked for os. Vi har omkring 20 procent af vores omsætning i USA, så det betyder meget for os, hvad amerikanerne gør fremover, siger direktør i KK Wind Solutions A/S, Tommy G. Jespersen.

quoteVi har omkring 20 procent af vores omsætning i USA, så det betyder meget for os, hvad amerikanerne gør fremover.

Tommy G. Jespersen, direktør, KK Wind Solutions A/S, Ikast

Virksomheden har det seneste år arbejdet på at bygge en fabrik i Mexico. Et land som Trump har et anstrengt forhold til.

- Vi bliver nødt til at genoverveje det. Vi har det sidste år undersøgt mulighederne for at etablere en produktion i nærheden af USA, og vi havde talt meget om Mexico, siger Tommy Jespersen.

Direktøren har dog forhåbninger om, at en Trumpsejr ikke er lig med en katastrofe for virksomheden.

- Det er meget markante holdninger, han har til tingene. Spørgsmålet er nu bare, om han kan gennemføre sin politik. Jeg synes, man her senere i dag godt kan høre, at han er mere afdæmpet, afslutter direktøren. 

KK Wind Solutions har 20 procent af sin omsætning i USA