Lene lever af at få ting til at se lækre ud

Lene Eriksen er selvlært dekoratør og stylist, og styler produkter for kunder i hele landet.

Hun er altid på jagt efter gamle ting og sager, som kan give et helt særligt udtryk på billeder. Hun er stylist, og har siden 2004 være selvstændig med sit enmandsfirma – Lene Eriksen Styling.

- Jeg kan godt lide at gøre det meste selv, så får jeg det, som jeg gerne vil have det. Jeg har det fedeste job i verden, det synes jeg, siger Lene Eriksen, der bor i Ikast og er dekoratør og stylist.

Hun er kalder sig selv autodidakt, for hun er ikke uddannet i det, hun laver.

quoteDe skal tænke - wauw, sådan kan man også bo. Det ligner en million.

Lene Eriksen, dekoratør og stylist

- Jeg har ikke nogen universitetsuddannelse eller noget. Jeg sad i en reception før det her, siger hun.

Lene Eriksen gik for 14 år siden fra et fast job til at være selvstændig. Arbejdsdagene blev længere, men det vidste hun alt om, for hendes mand, Dion Eriksen, har altid været selvstændig.

- Da jeg sagde til ham, at jeg ville prøve det her, bakkede Dion mig 100 procent op. Og dengang havde vi meget små børn, men jeg kunne bare mærke, at det her, det skulle jeg, og så sprang jeg ud i det, siger hun.

Lene Eriksen ​​​elsker at finde gamle plader, som hun bruger til vægge og gulv, i de miljøer hun bygger op i fotostudier. Her se hun hos Skave nedbrydning, hvor hun handler rigtig meget.
Lene Eriksen ​​​elsker at finde gamle plader, som hun bruger til vægge og gulv, i de miljøer hun bygger op i fotostudier. Her se hun hos Skave nedbrydning, hvor hun handler rigtig meget.
Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

Og siden da er det gået godt med at style for folk. Én af de kunder, som hun har haft helt fra start, er House Doctor i Ikast, som laver møbler, pynt og interiør til boligen. Lene har indrettet og stylet virksomhedens showroom med årets efterårs og vintervarer, og hun har selv udtænkt det hele fra bunden.

- Jeg får inspiration, når jeg er på ferie eller går rundt i en butik. Og jeg er storforbruger af magasiner og ugeblade, siger hun.

Lene kommer ikke sovende til sin succes. Når hun er på arbejde, er det ofte 12-18 timer i streg. Men hun beklager sig ikke, for slutresultatet er altafgørende.

- Det er et knoklearbejde, men det skal folk jo ikke se. De skal tænke - wauw, sådan kan man også bo. Det ligner en million, siger hun.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Livsstil.