Langballes præstegård rives ned: Fuld af skimmelsvamp

Præstegården i Thorning skal rives ned, da den er fuld af skimmelsvamp. Jesper Langballe var præst der i mere end 30 år.

Præstegården i Thorning skal væltes og bygges op igen, da den er helt ødelagt af skimmelsvamp. Det var her, den kendte Dansk Folkeparti-politikker Jesper Langballe var præst i mere end 30 år.

Kort efter påske blev der konstateret skimmelsvamp i præstegården, der nu er blevet undersøgt nærmere af teknologisk institut. Deres rapport viser, at huset er befængt af skimmelsvamp fra kælder til tagkonstruktion. Det skriver Midtjyllands Avis.

De tre menighedsråd i Thorning, Grathe og Vium er derfor blevet enig med Ikast-Brande Provsti om at vælte bygningen og bygge en ny, da en renovering ikke kan garantere, at problemerne kommer igen.

Den nye bolig vil blive opført, således at der tages hensyn til den nuværendes stil og udtryk, så det bliver en værdig erstatning, selvom det ifølge menighedsrådet er en stor opgave.

- Prisen på den nye bolig vil blive mellem 3,5 og 4 millioner kroner, siger formanden for byggeudvalget, Jørgen Andersen, til Midtjyllands Avis.

Steen Steensen Blicher var desuden også tilknyttet Thorning som præst i sin tid.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Kultur.