Kvindelig bankrøver varetægtsfængslet

Retten i Herning har i dag varetægtsfængslet den kvinde, der i går truede sig til 50.000 kroner i Andelskassen i Ikast.

Den 38-årige kvinde, der i går ved middagstid truede sig til 50.000 kroner i Andelskassen i Ikast, er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved retten i Herning. Hun er erkendte sig skyldig, og retten har besluttet at hun nu skal mentalundersøges.

Torsdagens røveri fandt sted kort før kl. 13.00, da kvinden roligt gik ind i banken, hvor hun blev henvist til et kunderum. Herefter truede hun sig til 50.000 kroner – blandt andet ved at fremvise skæftet af et våben. Midt- og Vestjyllands Politi har sidenhen oplyst, at der var tale om en legetøjspistol.

TV MIDTVEST reporter i retten fortæller, at kvinden skyldte sin bank 50.000 kroner, som skulle betales inden for en tidsramme af 15 dage. Ifølge kvindens eget udsagn, var det stemmer i hendes hoved, der fik hende til at begå røveriet. I retten fortalte hun, at hun med det samme havde fortrudt sine handlinger.

Kvinden, der ikke var maskeret ved røveriet, forsvandt efterfølgende fra banken. Politiet fik godt hurtigt efterlyst hende, da hun var fanget på flere overvågningsbilleder. Det kastede masser af henvendelser af sig, og klokken 16.51 hun blev hun anholdt på sin adresse, hvor politiet fandt de fleste af pengene.

Torsdag eftermiddag har der været massivt politiopbud i Ikast efter, at der blev begået et røveri ved Andelskassen i Ikast Strøgcenter.