Kræftramt politiker til partitoppen: - Hvad er meningen?

Den konservative politiker Ove Nørholm går imod sit eget parti i spørgsmålet om at nedlægge regionerne.

Flertallet i Det Konservative Folkeparti går ind for, at regionerne skal fjernes, men det er politiker Ove Nørholm fra Ikast helt uenig i.

Han har selv siddet i regionsrådet for Konservative i Region Midtjylland i 12 år, og for nylig stod han så selv ansigt til ansigt med sundhedsvæsnet, da han fik kræft. Efter kun 16 dage havde han fået fjernet sin ene nyre.

- Hele det samspil mellem kommune og hospitalerne i Herning, Holstebro og Skejby, det virkede perfekt, forklarer han om sit forløb.

Derfor er han også frustreret over det nye sundhedsudspil, der netop vil afskaffe regionerne. Det sker med støtte fra hans eget parti.

HER ER REGERINGENS SUNDHEDSUDSPIL

Kontakter toppen

Hans frustration er blevet så stor, at han nu er ved at skrive et brev til sin egen partiformand. Han har nogle spørgsmål, han gerne vil have svar på.

- Hvad er meningen med det her? Bliver det bedre for patienterne? Bliver det billigere for skatteborgerne, spørger han.

Ifølge udspillet skal der være 21 sundhedsfællesskaber omkring akutsygehusene. I dem vil der sidde borgmestre og udvalgsformænd. Det mener Ove Nørholm dog ikke er nok.

- Selvom man laver de der fællesskaber, så bliver det jo ikke noget med magt eller indflydelse overhovedet. Det jeg mangler, det er et politisk valgt organ, der kan stilles til ansvar for det, der sker, slår han fast.

De konservative vil af med regionerne. Men en konservativ politiker fra Ikast er lodret uenig med sit eget parti.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.