Kommune sur på miljøminister

Fommanden for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune mener der hersker "gammelkommunistiske tilstande" i Miljøministeriet.

Kommunerne er ved at drukne i miljøsager fra landbruget. Og landmændene er stærkt utilfredse med lange sagsbehandlingstider. Men problemet skyldes ikke slendrian i kommunerne. Problemet skyldes, at Miljøministeriet ikke vil lytte til gode råd. Det siger Uffe Henneberg fra Venstre til LandbrugsAvisen. Henneberg er formand for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune:

- Vi har gentagne gange prøvet at råbe ministeriet op med konkrete forslag til, hvordan sagsbehandlingstiden kan nedsættes, men der sker ikke noget, siger Uffe Henneberg, som føler, at sagsområdet er omgærdet af gammelkommunistiske tilstande.

I december måned modtog Ikast-Brande Kommune 20 nye sager. I forvejen ligger 30 sager og venter på at blive ekspederet. Det betyder en sagsbehandlingstid på op til to år. I andre kommuner er problemerne endnu større.

Ikast-Brande Kommune sendte den 21. januar fem konkrete forslag til, hvordan kommunerne kan komme de ophobede sagspukler til livs, men har ikke hørt fra ministeren.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.